Cu toate că mai sunt doar patru zile până la debutul anului şcolar, multe dintre instituţiile de învăţământ sunt în renovare. Dacă unii elevi vor fi mutaţi în alte unităţi şcolare pe parcursul lucrărilor, alţii vor fi lăsaţi să învăţe pe „muzica“ picamerelor.
Dintre cele 457 unităţi de învăţământ, 83 sunt fără autorizaţii sanitare de funcţionare, dintre acestea 50 de unităţi şcolare fiind cuprinse în programul de reabilitare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI). Şcolile care ar trebui reabilitate cu banii BEI au cele mai grave probleme. Şantierul amână şcoala
La Şcoala 310 din cartierul Militari muncitorii lucrau de zor azi-dimineaţă.
“Până luni trebuie să fie gata etajele al doillea şi al treilea, fiindcă altfel nu vom putea primi copiii. În cazul în care muncitorii nu vor termina, voi cere Inspectoratului Şcolar să amânăm cu două zile începerea anului şcolar”, a declarat directorul instituţiei de învăţământ, Adrian Mihai Acheostăchioae. Reabilitarea a început abia anul trecut, deşi autorizaţia de construcţie a fost obţinută încă din 2007.
“Mai avem de pus lămpi, instalaţiile electrice, de pus tablele, senzorii de fum. E muncă multă, iar unele firme nu mai au materiale. Nu cred că terminăm!”, a spus unul dintre muncitori. În plus, construcţia sălii de sport a şcolii a fost abandoată în urmă cu câteva luni de muncitori, iar copiii vor face sport şi în acest an în clasă.În Capitală, cel mai dezastruos arată Şcoala de Arte nr. 3. Abadonată de firma de construcţii, apa de ploaie s-a scurs pe mobilier, distrugând instrumentele muzicale.Şcoala este închisă, iar elevii vor învăţa şi în acest an în alte unităţi de învăţământ.
Şcoli dotate cu cabinet stomatologic
Potrivit unuia dintre coordonatorii proiectului BEI din cadrul Primăriei Capitalei, Vasile Panţuru, 29 de şcoli au fost până în prezent terminate ş