Ingrediente: 500g ciuperci, 80ml oţet de mere 5%, 120 ml ulei, 3 frunze de dafin, 10 boabe de piper, 2-3 căţei de usturoi, 1 linguriţă de sare, 500 g carne tocată, 2 fire de ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1/2 kg cartofi, mazăre, 4 ouă fierte, 100 g brânză sau caşcaval, smântână sau iaurt, 5 morcovi fierţi.
Mod de preparare:
Se marinează ciupercile în felul următor: 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 80 ml oţet de mere, 120 ml ulei, 1 linguriţă de sare, 10 boabe de muştar şi 3-4 frunze de dafin, împreună cu ciupercile se pun într-o cratiţă acoperită şi se lasă să dea în clocot, după care se dă focul mic şi se lasă încă cinci minute la fiert. Apoi se pune folie într-o formă şi se aşază ciupercile una lângă alta, cu interiorul în sus. Legumele, carnea şi ouăle se fierb. Dacă folosiţi carne de pui, cu ocazia asta puteţi face şi supă fierbând carnea cu morcovii, iar deasupra lor, pe aburi, cartofii şi mazărea. Se dau pe răzătoare legumele şi ouăle şi se pun separat. Peste ciuperci se aşază ceapa verde şi pătrunjelul tocate, apoi cartofii raşi, care se îndeasă cu mâna. Deasupra se pune mazărea, care se presează puţin peste cartofi. Peste ei radeţi caşcavalul şi turnaţi smântâna. Urmează carnea tocată, pe care în prealabil o amestecaţi cu ouăle fierte şi rase. Ultimul strat e cel de morcovi raşi. Acoperiţi totul şi lăsaţi o oră ca să se pătrundă aromele. Se răstoarnă cu grijă pe o farfurie.
Ingrediente: 500g ciuperci, 80ml oţet de mere 5%, 120 ml ulei, 3 frunze de dafin, 10 boabe de piper, 2-3 căţei de usturoi, 1 linguriţă de sare, 500 g carne tocată, 2 fire de ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1/2 kg cartofi, mazăre, 4 ouă fierte, 100 g brânză sau caşcaval, smântână sau iaurt, 5 morcovi fierţi.
Mod de preparare:
Se marinează ciupercile în felul următor: 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 80 ml oţet de mere, 120 ml ulei, 1 linguriţă de sare, 10 bo