Aceştia ştiu exact ce vor, dar, pe lângă criză, se lovesc de reglementări şi de lipsa finanţării
Jianu: De multe ori se manifestă şi o reticenţă faţă de tineri, vârsta fiind considerată un handicap
PTIR propune ca aceştia să beneficieze de o legislaţie mai prietenoasă, după modelul francez
Înfiinţarea pe timp de criză a unei firme este o adevărată provocare, mai ales dacă este vorba şi despre un debutant în afaceri.
Reprezentanţii Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) atrag atenţia că pe lângă problemele generale cu care se confruntă mediul de afaceri din România, debutanţii în afaceri mai întâmpină şi o serie de alte dificultăţi specifice segmentului pe care îl reprezintă. Cu toate acestea, potrivit preşedintelui PTIR, Florin Jianu, cele mai mari probleme ale celor care vor să înceapă o afacere sunt reglementările legislative şi finanţările. "Tinerii întreprinzători se lovesc de două mari probleme: reglementările legislative şi finanţările. Tinerii ştiu ce domeniu de activitate doresc să dezvolte, se informează unde şi cui trebuie să se adreseze, însă cele două probleme menţionate le dau mari bătăi de cap", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Florin Jianu.
Mai mult decât atât, Marius Andra, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România - Regiunea Sud Muntenia, a subliniat faptul că pe lângă problemele existente în acest moment cu care se confruntă întreprinzătorii, tinerii în general pornesc cu un handicap al vârstei, ceea ce nu este deloc normal în condiţiile în care aceştia realizează proiecte foarte bune. "De multe ori se manifestă o reticenţă faţă de tineri, vârsta fiind considerată un handicap, la aceasta adăugându-se şi concepţia că ei nu au experienţă. Cu toate acestea, realitatea a demonstrat că acest lucru nu este adevărat. În ultima perioadă putem observa că sunt f