S-a familiarizat cu actvităţile de voluntariat încă de pe vremea când era studentă, fiind implicată în acţiunile AIESEC Pitesti. S-a specializat in marketing şi organizare, iar acum face parte din echipa de organizare a celui mai mare proiect de implicare sociala din ţară, Let's Do It, Romania!
Munca pentru un asemenea proiect nu este deloc uşoară şi reprezintă o provocare pentru Georgiana. Până acum a reuşit să coaguleze o echipă de organizare formată din 15 tineri entuziaşti dar si destui voluntari pentru ziua cea mare, cu toţii dorind să ofere o lecţie de responsabilitate si implicare pentru a avea un judet mai curat, o Romanie mai curata! A inceput sa primeasca numeroase semnale pozitive de la oameni care doresc sa participe la marea curatenie si de la firme care doresc sa sustina aceast proiect in judetul nostru.
Beneficiile muncii voluntare
Georgiana nu a ezitat atunci când i s-a propus să preia coordonarea proiectului Let's Do It, Romania! în Argeş. "A sunat ca o provocare pentru că este cel mai mare proiect de implicare sociala si ecologizare din România", spune Georgiana. Chiar dacă se loveşte de concepţii greşite ale altora, cu privire la voluntariat, Georgiana este hotărâtă să facă din acest proiect un succes. "Munca de voluntariat are beneficii dincolo de cele materiale. Te simţi util pentru comunitatea in care traiesti, ai ocazia sa iti faci noi prieteni si noi relatii, înveţi multe depre munca în echipă, ai sentimentul de apartenenţă la o cauza, acestea fiind doar câteva dintre beneficii", spune Georgiana.
Principala piedică este mentalitatea
Una dintre marile dificultăţi pentru Georgiana și echipa ei este schimbarea mentalității oamenilor în legătură cu mediul și protecția lui. "Oamenii spun adesea că acest exercitiu nu va avea rezultate pe termen lung. Sunt pesimişti, cred că nu vom reuşi să schimbăm nimic şi că in zonele