Chiar dacă mii de oameni au trecut până acum pe la racla cu sfintele moaşte, oamenii n-au stat la coadă mai mult de o jumătate de oră. „Parcă este o minune dumnezeiască felul în care se desfăşoară pelerinajul”, susţine părintele Aurelian Reit.
Vremea urâtă de afară nu i-a mai adus, ieri, pe braşoveni în număr la fel de mare la Biserica „Sfânta Treime”, de pe Tocile, unde este depusă racla cu părticele din lemnul Sfintei Cruci, moaştele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir şi moaştele Sfinţilor Români. Potrivit părintelui Aurelian Reit, de la Biserica „Sfânta Treime”, în 8 septembrie, coadă la moaşte a fost până după ora 2 noaptea. Ieri, în a treia zi de pelerinaj, braşovenii n-au mai făcut cozi până în afara curţii lăcaşului de cult, coada fiind doar în interiorul Bisericii.
Oricum, spune părintele Reit, chiar dacă mii de oameni au trecut pe la racla cu sfintele moaşte, oamenii n-au stat la coadă mai mult de o jumătate de oră, „parcă este o minune dumnezeiască felul în care se desfăşoară pelerinajul”.
Braşovenii mai pot vizita şi astăzi, şi mâine sfintele moaşte, iar părintele Reit ne-a spus că la Biserică, astăzi, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu, cu 7 preoţi. „Moaştele vor rămâne la Biserica noastră până sâmbătă seara. Urmează să stabilim dacă le vom duce într-un pelerinaj la Biserica «Sfântul Nicolae» sâmbătă seara sau duminică dimineaţa”, a mai spus părintele Reit. Chiar dacă mii de oameni au trecut până acum pe la racla cu sfintele moaşte, oamenii n-au stat la coadă mai mult de o jumătate de oră. „Parcă este o minune dumnezeiască felul în care se desfăşoară pelerinajul”, susţine părintele Aurelian Reit.
Vremea urâtă de afară nu i-a mai adus, ieri, pe braşoveni în număr la fel de mare la Biserica „Sfânta Treime”, de pe Tocile, unde este depusă racla cu părticele din lemnul Sfintei Cruci, moaştele Sfântului Dimitrie,