Deşi vremea a fost rece şi posomorâtă, pompieriii au continuat să ne uimească şi astăzi cu ambiţia şi profesionalismul caracteristice pompierului român.
Proba de astăzi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă” s-a desfăşurat tot pe Stadionul Ştrand din Piteşti.
Pista de concurs are lungimea de 95 metri (de la start la linia de acţiune a şefilor de ţeavă) şi o lăţime de 20 metri.
Fiecare lot a participat cu o echipă formată din 7 concurenţi echipaţi cu trening, cască, brâu şi pantofi de sport şi a avut dreptul la o singură încercare.
După darea semnalului „START!”, pentru finalizare probei, echipele sunt obligate să execute următoarele operaţiuni:
- se porneşte motorul motopompei, se asigură alimentarea cu apă din bazinul de 1000 litri, cu două tuburi de absorbţie şi se realizează dispozitivul de intervenţie din trei furtunuri tip „B”, pe care le racordează la distribuitor şi două linii a câte două furtunuri tip „C”, câte una pe fiecare parte a distribuitorului.
După realizarea liniilor de furtun, cei doi şefi de ţeavă acţionează pentru umplerea cu apă a bazinelor de la ţinte, fără a depăşi linia de marcare pentru lucru, trasată la 5 metri în faţa ţintelor şi fără a se ajuta reciproc. Încercarea se consideră încheiată atunci când lămpile de semnalizare, de la cele două ţinte sunt aprinse continuu.
Clasamentul la această ultimă probă este următorul:
- locul I – lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava;
- locul II – lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău;
- locul III – lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.
Această competiţie s-a desfăşurat în condiţii bune, într-un ritm susţinut, nelipsit fiind spiritul de colegialitate, dar şi cel competitiv, fiecare echipă dorind să obţină rezultate cât mai bune.
Efortul depus de căt