Paraschivescu a fost preşedintele Colegiului Medicilor din Teleorman timp de 24 de ani şi şef de secţie pe boli interne şi cardiologie la Spitalul Judeţean. Este membru în grupul de lucru al Societăţii de Ecocardiografie, al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publiciști şi nu în ultimul rând, al Uniunii Scriitorilor. Este şi unul dintre cetăţenii de onoare ai oraşului .
Citiţi şi: Mihaela Lăzărescu aproape 30 de ani în slujba sănătăţii mintale locale
Lucian Paraschivescu este medic de la 22 de ani. „De la vârsta asta am intrat în vâltoarea campaniilor antiepidemice ca şef de circumscripţie sanitară. Părăseam circumscripţia, pentru relaxare, o dată pe lună pentru 2-3 zile şi eram disponibil pentru pacienţi zi şi noapte, la locuinţa de la circumscripţie. Puteam fi găsit la orice oră din zi şi din noapte” spune Paraschivescu. Campaniile în care era implicat medicul erau împotriva: malariei, sifilisului, tuberculozei etc. Acesta conducea singur activitatea sanitară în trei comune şi avea în subordine trei moaşe, trei case de naşteri, trei oficianţi sanitari şi doi asistenţi medicali.
S-a întors să profeseze în judeţ
După cinci ani a intrat, prin concurs, medic secundar în specialitatea explorări funcţionale la Spitalul de Urgenţă Floreasca. După absolvirea stagiului de specializare, a urmat specializarea îm medicină internă la Spitalul Brâncovenesc şi Spitalul Floreasca. În Teleorman a revenit odată cu înfiinţarea Spitalului Judeţean ca medic internist şi coordonator al laboratorului de explorări funcţionale, pe care el l-a înfiinţat. Neavând aparat Doppler acesta inventat o metodă proprie, ecoseptograma, cu ajutorul căreia obţinea informaţii directe similare cu cele date de tehnicile sofisticate. „Profitând de experienţa acumulată in clinicile universitare, am introdus rând pe rând, tehnici de investigaţie moderne cum ar fi: mecanofonog