CE-A FOST ŞI CE-A RĂMAS. Ediţia de print a ziarului "Cotidianul" a fost închisă, iar cea on-line a fost vândută, la fel ca şi revistele glossy. "Business Standard" apare doar on-line, iar posturile Realitatea TV şi The Money Channel "se clatină" din punct de vedere financiar. Sursa: ARHIVA EVZ
Aceasta este astăzi situaţia trustului media construit de Sorin Ovidiu Vîntu. Acelaşi grup care, în perioada de apogeu, reunea două televiziuni, trei posturi de radio şi peste zece publicaţii.
Ca urmare a acestei stări de fapt, după cum scria "Evenimentul zilei" pe 18 august, la scurt timp după demisia din Realitatea a lui Robert Turcescu, se preconizează un exod al angajaţilor din trustul lui Vîntu către cel concurent, Intact, patronat de Dan Voiculescu.
În mare parte, ceea ce preconiza atunci EVZ s-a adeverit. Mai mulţi angajaţi ai trustului lui Vîntu l-au ales pe cel al lui Voiculescu ori s-au îndreptat către Adevărul Holding, patronat de Dinu Patriciu.
Citiţi:Imperiul lui Vîntu se năruie ca un castel de nisip
Vezi şi referatul întocmit de procurori în cazul Sorin Ovidiu Vîntu.
Voluntariat pentru Vîntu
La mijlocul lunii iulie, ANAF a blocat conturile societăţii Realitatea Media, cea care administra postul de ştiri Realitatea TV, pentru o datorie de aproape cinci milioane de lei. Au fost afectaţi angajaţii, de oarece salariile au întârziat.
Situaţia a ajuns disperată pentru unii dintre aceştia, iar surse din cadrul trustului precizau, în august, pentru EVZ, că membrii Consiliului de Administraţie i-au îndemnat pe subalterni să-şi caute finanţatori noi.
Vis de mărire
"Vîntu mai vrea să păstreze doar Realitatea TV, în rest nu-l mai interesează nimic. Are foarte mari probleme cu banii şi una dintre mişcări e să mute toate «găurile» prin care pierdea bani pe firme pe ca