Un bloc cu 7 etaje a fost ridicat printre casele de pe strada Mihai Eminescu.
Vecinii au obţinut în instanţă oprirea lucrărilor, dar investitorul şi constructorul spun că le vor continua întrucât deţin o prelungire de autorizaţie de contrucţie.
În spatele unor panouri metalice imense care protejează imobilul de pe strada Mihai Eminescu nr. 188 domnea linişte ieri-dimineaţă. Cei doi paznici nu au vrut să spună dacă se mai lucrează sau nu la construcţie, însă vecinii ale căror case sunt aproape lipite de noul bloc spuneau că au auzit zgomot de picamere.
De anul trecut, oamenii se judecă cu constructorul şi beneficiarul lucrării după ce au observat că pe lângă casele lor se ridică un colos. Locatarii susţin că locuinţele le- au fost grav afectate de lucrările la clădirea cu 7 etaje care nu se ştie ce va fi, de birouri sau de locuinţe.
Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“, regulamentul de urbanism al zonei prevede că imobilele nu pot avea mai mult de un etaj în plus faţă de clădirile învecinate, care au doar parter.
„Casa noastră a fost renovată complet în 2002 şi acum are crăpături în pereţi. Nu aveau voie să depăşească etajul doi!“, a spus Victoria Friedmansky, care locuieşte la numărul 186. Între casa ei şi imobilul cu pricina este locuinţa Cristinei Dumitru, a cărei casă datează din 1930. Unul dintre pereţii exteriori ai casei Dumitru s-a dărâmat, ceilalţi au crăpat, iar în curte „aterizează“ tot felul de obiecte, întrucât constructorii n-au împrejmuit şantierul cu folie protectoare.
„Războiul“ părţilor
Fostul proprietar al terenului a obţinut, în 2007, autorizaţie de construcţie pentru o clădire. El a vândut terenul de pe strada Eminescu, cu tot cu autorizaţie, firmei Total Consult International, al cărei acţionar este şi fostul deputat Viorel Gheorghiu.
În 2009,