Compania RFV, din Ungaria, a câştigat licitaţia pentru concesionarea celor 15 centrale ale Energomur. Firma maghiară s-a arătat dispusă să investească 19 milioane de euro în reabilitarea sistemului de încălzire şi a apei calde.
La licitaţia pentru concesionarea unei părţi a serviciilor Energomur au depus oferte trei societăţi: DH Service KFT din Debrecen, Ungaria, Izoplus Oradea şi RFV, tot din Ungaria. Cea din urmă a reuşit să obţină cel mai mare punctaj datorită ofertei tehnice şi comerciale propusă în cadrul licitaţiei. „RFV promite perspective clare de a realiza un serviciu sustenabil, care poate fi plătit în condiţiile actuale de către consumatori", a declarat viceprimarul Csegzi Sándor.
Edilul a precizat că decizia privind varianta finală a contractului se va lua la următoarea şedinţă de consiliu local. „Avem nevoie de o nouă hotărâre de consiliu pentru acceptarea variantei finale a contractului, după care, a doua zi, se poate semna contractul, în data de 12 octombrie. După această dată se poate porni activitatea în zona concesionată", a mai spus Csegzi Sándor.
12.000 de apartamente mai sunt în sistem
Aproximativ 12.000 de apartamente au mai rămas în zona unitară de termie, formată din cele 15 centrale termice ale Energomur, care urmează să fie preluate de RFV. Reprezentanţii firmei maghiare doresc să recapete încrederea târgumureşenilor în sistemul de termoficare. „Îi rugăm pe cei care au rămas în sistemul de termoficare să nu se debranşeze, pentru că venim cu o nouă tehnologie, având ca sursă de termoficare biomasa, care reduce, în mare măsură, dependenţa de gaze. Când vor vedea avantejele acesteia, vor reveni în sistem", a declarat Dácz Gábor, managerul de proiect la Târgu-Mureş al firmei RFV.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei, preţul gicacaloriei la iarnă va fi de 300 de lei, din care 70 de lei va fi subvenţie din partea Primă