Lucrează în învăţământ de 30 de ani şi a pregătit zeci de generaţii de copii pentru şcoală. Cântă din copilărie, iar din anul 2000 face parte din Corul Millennium.
Victoria îşi începe povestea vieţii vorbind despre meseria ei, despre cât de mult şi-a dorit să lucreze cu cei mici şi cât îi iubeşte. Jocurile copilăriei, în care fetiţa de câţiva ani lua locul învăţătoarei, s-au transformat în scurt timp în realitate. „Dintotdeauna am simţit că menirea mea este să lucrez cu copiii. Când eram mică mă jucam împreună cu prietenele mele: eu eram învăţătoarea şi ele elevii. Am ales să urmez Liceul Pedagogic, şi imediat după terminarea studiilor m-am angajat în învăţământ“, povesteşte Victoria Ion. Trei decenii au trecut de la primul „Bun venit“ pe care l-a urat copiilor, dar îşi iubeşte meseria ca în prima zi. Nu se plictiseşte niciodată de micuţii, care îi luminează viaţa. „Acum lucrez ca educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 5 din oraş, însă locul meu de suflet rămâne Grădiniţa cu Program Normal Nr 13. Eu m-am ocupat practic de înfiinţarea ei, fiecare scpunel sau măsuţă au fost aduse de mine. M-am mutat aici însă pentru că este mai aproape de casă. Eu mă simt bine în orice loc dacă sunt în preajma copiilor. Şi în fiecare an am avut cei mai frumoşi copii“, mărturiseşte educatoarea.
A cântat la peste o sută de spectacole
Meseria ocupă primul loc în viaţa Victoriei, însă aceasta nu uită de marile ei pasiuni, desenul şi muzica. „Copil fiind desenam mai tot timpul, iar în privinţa muzicii cred că îi moştenesc pe bunica şi pe tatăl meu. Din liceu am început să cânt în cor. Din anul 2000 cânt în cadrul Corului Millennium, sunt soprană. Mă simt foarte bine făcând asta, mai ales că lucrez cu profesorul Alexandru Chirilă Stanciu care este un model pentru mine“, explică Victoria. A cântat la peste o sută de spectacole în întreaga ţară şi păstrează mul