Suma mai mare asigurată de o companie ar putea să fie ajustată, în caz de daună, prin franşize. În acelaşi timp, asigurarea maşinii la o valoare mai mică nu garantează mereu că vei plăti mai puţin pe poliţa auto facultativă. Suma pentru care este asigurată aceeaşi maşină pe poliţa Casco nu este identică la toţi asigurătorii. „Un asigurător poate spune că maşina ta face 8.000 de euro, altul - 9.500 de euro, iar altul - 7.400 de euro“, spune directorul
Suma mai mare asigurată de o companie ar putea să fie ajustată, în caz de daună, prin franşize. În acelaşi timp, asigurarea maşinii la o valoare mai mică nu garantează mereu că vei plăti mai puţin pe poliţa auto facultativă.
Suma pentru care este asigurată aceeaşi maşină pe poliţa Casco nu este identică la toţi asigurătorii. „Un asigurător poate spune că maşina ta face 8.000 de euro, altul - 9.500 de euro, iar altul - 7.400 de euro“, spune directorul general al brokerului de asigurări Gheorghe Grad.
La prima vedere, proprietarul care îşi asigură maşina pentru o sumă mai mare ar fi avantajat în cazul producerii unei daune totale. „Este posibil ca cel care are 9.500 de euro să aibă o franşiză de 20% la furt total, la daună totală“, atenţionează însă Grad. El subliniază că poliţele Casco vândute de asigurători nu sunt identice şi nici comparabile, iar fiecare asigurat trebuie să identifice produsul care i se potriveşte cel mai bine. În plus, potrivit lui Grad, asiguraţii acceptă mai uşor o franşiză de 20% în caz de daună totală, decât una de 150 de euro aplicată la fiecare daună parţială.
Nici din punctul de vedere al preţului poliţei suma asigurată nu este relevantă în absolut toate cazurile. Există posibilitatea să calculeze preţul poliţei în funcţie de valoarea de nou a autovehiculului asigurat, chiar dacă acesta e vechi de trei ani. Modul în care asigurătorii calculează preţul poliţelor este d