Rromii care au fost expulzati din Franta si au ajuns inapoi in Hunedoara sunt indemnati sa-si caute locuri de munca, iar femeile vor fi consiliate cu privire la drepturile pe care le au.
"Cel mai important lucru consideram ca este integrarea lor in societate. Ei sunt cetateni romani si trebuie acum sa inteleaga ca doar prin munca vor deveni o parte din societate. Am avut deja mai multe intalniri cu asociatiile rromilor si urmeaza sa vedem in ce masura le putem gasi si lor de lucru", spune prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi.
Prefectul sustine ca a discutat cu reprezentantii comunitatilor de rromi si ca incearca sa angajeze in cadrul institutiei pe care o conduce un consilier care sa se ocupe cu aceasta minoritate.
"In anul 2009 am avut angajat un consilier pe problem de rromi dar in urma restructrarii am pierdut acest post. Incercam sa deblocam aceasta situatie pentru ca este important ca cineva sa se ocupe special de problema lor. Vrem sa ii atragem spre bursele de locuri de munca si sa ii sprijinim financiar pentru a-si bransa locuintele la diferite utilitati", mai spune Attila Deszi.
In ultima vreme, au ajuns numai in Valea Jiului aproximativ 70 de familii de rromi din Franta, iar pentru acestia exista o serie de proiecte printre care se numara si cel care vizeaza consilierea femeilor gravide.
In plus, autoritatile locale sustin ca fac si demersuri pentru racordarea locuintelor lor la reteaua de alimentare cu curent electric, iar un tanar este sprijinit pentru a da examen la Academia de Politie.
Toate aceste demersuri, insa, se fac cu sprijinul consiliilor locale din cel putin 5 orase ale judetului Hunedoara.
Rromii care au fost expulzati din Franta si au ajuns inapoi in Hunedoara sunt indemnati sa-si caute locuri de munca, iar femeile vor fi consiliate cu privire la dreptur