La Grupul Şcolar „Dimitrie Paciurea“, unde învaţă elevi talentaţi la sculptură şi pictură, s-au luat cele mai proaste note la Bac. În sesiunea din vară, un singur candidat din cei 40 a reuşit să promoveze, alţi 3 reuşind să ia nota de trecere în sesiunea de toamnă.
Grupul Şcolar Timpuri Noi, liceul din Capitală unde în sesiunea din vară promovabilitatea la examen a fost de 0%, a scăpat de stigmatul „cel mai slab liceu“. Potrivit ultimelor date postate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Dimitrie Paciurea“ , doar 3 candidaţi au reuşit să promoveze Bacalaureatul în sesiunea din toamnă şi unul singur în vară.
Traşi în jos de matematică
Încă de la intrarea în acest liceu te întâmpină tablourile şi icoanele din ceramică, scaunele sculptate cu măiestrie în lemn, toate operele de artă ale elevilor care învaţă la liceul situat în sectorul 1. Mulţi dintre elevii din acest liceu reuşesc să obţină premii la concursurile de sculptură şi de pictură.
Motivul rezultatului dezastruos de la examenul de Bacalaureat este foarte simplu, spun elevii şi părinţii: în acest an au primit matematică, fizică sau chimie în locul materiilor de specialitate. „Copilul meu a luat nota 3 la matematică şi a ratat şi în sesiunea din toamnă admiterea. Fizica l-a tras în jos. Făcea doar o oră pe săptămână!“, s-a plâns mama unui elev care nu a reuşit să ia examenul.
Acelaşi lucru susţin şi elevii. „Este mare păcat ca nişte elevi cu potenţial aşa cum sunt cei de la «Dimitrie Paciurea», precum şi din alte grupuri şcolare, să nu promoveze examenul, fiindcă au fost obligaţi să dea la Bac materii pe care le studiază foarte puţin la şcoală, ca fizica, matematica sau chimia“, a declarat preşedintele Consiliului Municipal al Elevilor, Albert Craiu, care a susţinut şi el Bacalaureatul în sesiunea din vară. El a adăugat că sistemul actual favorizează col