Sarmale, pâine caldă la test, pastramă, caltaboşi, tobă, legume, brânzeturi, delicatese din curcan, zacuscă, săpun bio, produse de artizanat şi muzică populară autentică. Acestea sunt câteva dintre atracţiile cu care producători tradiţionali din toată ţara îşi aşteaptă clienţii la cea de-a XV-a ediţie a "Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale", obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti.
Intrarea la târgul care se ţine de astăzi şi până duminică la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice ''Gheorghe Ionescu-Sişeşti'' este liberă.
Toamna, în apropiere de răvăşitul oilor, ciobanii pregătesc pastrama. Din Lăpuşel, Maramureş, Ion Tătăran vine cu pastramă de oaie, caltaboşi şi tobă, iar, pentru a încheia masa tot cu o bunătate, a pus în desagă şi nişte cornuleţe cu magiun şi nucă pisată. Cătălin Condriuc a venit la târg din Botoşani cu pastramă din piept de curcan, din piept de raţă, cârnaţi din carne curcan, mezeluri diverse din carne de pasăre, dar şi de porc.
Zacuscă cu ciuperci şi peşte, la pachet cu brânză proaspătă
Pe lângă produsele din carne, bucureştenii vor putea degusta şi brânză proaspătă din lapte de capră, iaurt şi prăjituri preparate cu iaurt din lapte de capră, dar şi o gamă diversificată de zacuscă, simplă sau cu ciuperci şi peşte.
Pentru cei care doresc să o pregătească singuri, dar şi pentru cei care îşi pregătesc cămara de toamnă cu murături, familia Vasile din Scărişoara, judeţul Olt, va aduce multe legume, proaspăt culese. De asemenea, familia Vasile va coace pe foc de lemne pâine la test.
Din Vâlcea, familia Conecini a adus suc de mere. Acum au venit pentru prima dată la un târg în Capitală, să le prezinte şi bucureştenilor cum fac ei sucul de mere, urmând o tradiţie veche de câteva sute de ani. Sucul lor este obţinut prin stoarcerea şi tocarea merelor