Dunărea, cel mai important fluviu din Europa, nu numai că este unul dintre cele mai lungi din lume, dar oferă nişte peisaje deosebite pentru că trece prin nouă ţări. Croazierele pe Dunăre sunt cu adevărat frumoase. Fie că alegeţi o călătorie cu vasul pe Dunăre în România sau în alte ţări, veţi fi impresionaţi.
O croazieră pe Dunăre, prin Cazanele Mici şi Cazanele Mari, spre Peştera Veterani şi Peştera Ponicova, reprezintă o experinţă unică. Dunărea, cu luncile şi cu delta sa, este un colţ de lume original, unic în felul său: cel mai tânăr pământ al Europei vecin cu unii dintre cei mai bătrâni munţi ai planetei (Măcin, masiv hercinic vechi de circa 400 de milioane de ani), petic de ape şi pământ veşnic în luptă, mereu altfel, păienjeniş de canaluri, grinduri, gârle, păduri cu aspect tropical, dune fluvio-marine într-o amplă, permanentă metamorfoză. Oriunde te îndrepţi, pe braţele principale, canale naturale sau artificiale, lacuri şi bălţi cu apă limpede, mărginite de tumultul vegetaţiei, plauri plutitori, săltând uşor sub unduirea valurilor, toate te impresionează, creându-ţi o imagine unică asupra acestei opere fragile.
Ecosistemul Deltei este unul dintre cele mai bogate din lume. Numărul de specii de peşte depăşeşte 100, atât de apă dulce - crapul, cât şi de apă sărată, cum este macroul. Mai mult, peştele din Dunăre poate atinge dimensiuni gigantice: exemplare de 1,5 m sau chiar mai mari nu sunt o apariţie rară. Delta este un paradis pentru pescari, mulţi turişti venind la Tulcea în special pentru pescuit, pentru că un peşte mare este aproape o garanţie aici. Fauna din Deltă este chiar mai impresionantă, în special păsările. Aici putem găsi toate speciile de păsări întâlnite în Europa. Primăvara numărul lor se dublează, Delta fiind locul de tranzit al raţelor şi gâştelor în drumul lor spre nord. Cele mai interesante păsări sunt cele originare din Af