pe foto: Anchetă. Directoarea de operaţiuni Otilia Negrilă a fost supusă unei expertize psihiatrice, pentru a se vedea dacă a avut discernământ în activitatea sa
Potrivit procurorilor, Otilia Negrilă ar fi deturnat banii din depozitele clienţilor în perioada 2005-2008, prin dispoziţii de plată către anumite firme. În plus, cu prilejul întocmirii unor contracte de depozit, ea şi-a oprit banii clienţilor, fără să-i mai treacă prin contabilitatea băncii.
Din declaraţiile procurorului reiese că suma deturnată de reţeaua din interiorul băncii este mult mai mare decât se vehicula până acum: adică 7,6 milioane de euro, nu 4, iar numărul deponenţilor jefuiţi este de trei ori mai mare decât cel cunoscut oficial de Protecţia Consumatorului - este vorba de 198 de persoane. Procurorul DIICOT a precizat însă că în fiecare zi apar nume noi, oameni care nu s-au putut prezenta până în acest moment la audieri.
"Banii nu sunt la mine"
Directoarea de operaţiuni a negat toate acuzaţiile şi a încercat chiar să facă pe nebuna, pentru a se sustrage de repercusiunile faptelor sale. DIICOT a supus-o pe suspectă unei expertize psihiatrice, din care a rezultat că aceasta a avut discernământ atunci când a scos din bancă banii clienţilor. În încheierea audierii, instanţa i-a cerut Otiliei Negrilă să facă o scurtă declaraţie.
"Îmi menţin declaraţia dată în faza de cercetare. Banii nu sunt la mine şi nici la familia mea. Chiar eu am sesizat auditul băncii, însă nu mi-a fost prezentat niciun fel de rezultat. Practic, nu am cum să mă apăr. Vă repet, banii nu sunt la mine. Am 45 de ani şi am probleme de sănătate. Vă rog, lăsaţi-mă să stau alături de familia mea, cu interdicţia de a părăsi localitatea", a declarat Otilia Negrilă. În prezent, expertiza financiară la firmele spre care reţeaua din interiorul băncii a deturnat banii este desfăşurată de Garda Financiară. DII