Preţurile mari şi lefurile mici îi determină pe mulţi dintre tulceni să aleagă alternative mai ieftine, dar hrănitoare pentru hrana de zi cu zi. Covrigii pot substitui orice masă a zilei.
Covrigul este o mâncare sănătoasă şi ieftină, consideră tulcenii care cumpără zilnic sute de covrigi. La punctele de panificaţie, covrigii şi gogoşile sunt principala atracţie pentru cumpărători. Preţul mic, de doar 50 de bani îi atrage pe mulţi. Salamul este scump, caşacavalul se mănâncă de Paşte şi Crăciun, iar carnea este raţionalizată, în funcţie de valorile colesterolului şi grosimea portofelului.
Sute de kilograme de aluat pentru covrigi şi gogoşi
La una dintre unităţile de panificaţie din Tulcea, zilnic sunt procesate sute de kilograme de aluat pentru covrigi şi gogoşi.
„Vânzările au crescut faţă de anul trecut, dar nu pot spune exact cu cât.Zilnic oamenii cumpără gogoşi şi covrigi pentru că sunt ieftine şi sunt săţioase. Poate omul nu are timp să cumpere de mâncare, dacă este la birou şi vine repede să-şi ia un covrig, o gogoaşă care ţin de foame“, ne-a spus Steluţa Buhalete (38 de ani), vânzătoare.Aceasta mai spune că mulţi dintre clienţii săi cumpără covrigi şi pentru acasă.Sunt gustoşi, ieftini şi pot constitui gustarea, prânzul sau cina.
O sută de grame de salam transformat în covrigi
O sută de grame de salam costă între 1,5 lei şi chiar zece lei. Parizeruleste cel ami ieftin. Dar şi aşa, 100 de grame de parizer înseamnă trei sau patru covrigi pufoşi, cu mac sau susan. Pentru un covrig se plăteşte cincizeci de bani. Calculul e foarte simplu şi la îndemâna oricărui cunoscător de noţiuni simple de matematică. Cu zece covrigi, cu siguranţă, o familie asigură măcar o masă. Că îndestularea nu constă doar în covrigi, vorbim despre altceva deja.
Gogoşi, la pachet
Stanca Dumitru(48 de ani) a cumpărat 20 de gogoşi. Multe, ar spu