Un abonament la bălţile aparţinând AJVPS costă 160 lei pe an, în timp ce la privaţi puteţi scoate din buzunar 100 lei pentru o singură zi
Puteţi aduce cortul, aveţi voie să faceţi grătar şi vă este permis să prindeţi maximum cinci kilograme de peşte. Iată oferta Asociaţiei Judeţene pentru Vânători şi Pescari Sportivi(AJVPS) Giurgiu pentru petrecerea acestui sfârşit de săptămână.
Dacă vreţi un peisaj deosebit, alegeţi balta de la Gogoşari, situată la circa 20 de kilometri de oraş. Este recomandarea preşedintele AJVPS, Ion Mirică, el precizând că deşi nu sunt cabane amenajate, şi va trebui să vă petreceţi noaptea în cort, veţi fi în siguranţă, întrucât lacul este păzit. De altfel, cele opt bălţi de stat, din Giurgiu, au paznicul lor, căruia va trebui să-i prezentaţi permisul de pescar.
Cu barca pe Dunăre
La Giurgiu, nicio altă apă nu poate fi mai atrăgătoare decât Dunărea şi malul său românesc sălbatic. Nu vă va costa mai mult dacă vreţi să pescuiţi în fluviu, însă veţi avea nevoie şi de o viză a Poliţiei de Frontieră. La Dunăre, sunt cele mai mari exemplare de peşte, precum somnul, crapul sau şalăul.
Amator sau profesionist, pescarul trebuie să respecte câteva reguli impuse de AJVPS. Aveţi voie pe baltă sau pe Dunăre, cu două lansete şi o undiţă, fiecare cu maximum două cârlige. Cantitatea de peşte pe care o veţi prinde nu trebuie să depăşească cinci kilograme. Dacă aveţi “fir întins” şi prindeţi un singur exemplar cu greutatea menţionată, ceilalţi peşti trebuie eliberaţi în apă.
Sezonul răpitorilor
Preşedintele AJVPS Giurgiu, Ion Mirică, spune că în perioada aceasta, cel mai bine prind la momeală artificială, răpitorii precum ştiuca, şalăul şi avatul.
La undiţă şi la lansetă, trag cel mai bine caraşii, plăticile, roşioarele şi crapii.
“ În afară de balta de la Gogoşari, le recomand celor care vor să îşi petre