Super-alimentele au meritele lor, care nu pot fi contestate, dar cu toate acestea unele dintre ele trebuie consumate cu precautie. Si super-alimentele au efecte negative, dar despre acestea se vorbeste putin sau chiar deloc.
Unele din efectele super-alimentelor iti pot face rau, daca sunt consumate in exces, sau la varste nepotrivite scrie Read News.
Grepfrutul
Datorita continutului ridicat de naringenina care are rolul de a echilibra nivelul zaharului in sange, grepfrutul te poate ajuta sa previi sindromul metabolic, precursor al diabetului zaharat. Dar, fructul mareste foarte mult nivelul de estrogen in organism, astfel ca nu este indicat femeilor in varsta, deoarece creste riscul de aparitie a cancerului mamar. Un sfert de grepfrut consumat zilnic creste riscul de cancer mamar cu pana la 30%.
Turmericul
Condiment foarte apreciat, turmericul creste riscul de a dezvolta ulcer stomacal si poate sa subtieze sangele, daca se consuma mai mult de 100 de grame pe zi, sau o lingura pe saptamana. Eficient in stimularea intestinala, protector al ficatului si cu dovedite efecte anticancerigene si de combatere a maladiei Alzheimer, turmericul agreseaza mucoasa gastrica.
Soia
In diferite forme, soia exista in mai mult de 60% din hrana procesata. Exista sub forma de tofu, lapte si sos. Pe langa numeroasele beneficii pe care le aduce, soia contine o cantitate insemanata de substante chimice care impiedica digestia proteinelor, blocheaza absorbtia mineralelor si afecteaza metabolismul. De asemenea, contine genisteina si daidzeina din soia care au o actiunea identica cu a estrogenului pot afecta fertilitatea. Este recomandat un consum moderat de soia, de preferat pe baza de soia neprocesata.
Ardeiul iute
Capsaicina, continuta de aredeiul iute este recunoscuta pentru imbunatatirea