În cei şase ani de când este voluntar, Bogdan Ionaşcă a participat la peste 30 de acţiuni umanitare şi a sprijinit oameni din toate zonele ţării.
De când se ştie, Bogdan a fost o persoană sociabilă şi atentă la cei din jurul său. A practicat înotul timp de opt ani şi spune că acest sport i-a dezvoltat spiritul de echipă şi ambiţia de a lupta pentru a-şi atinge obiectivele propuse.
Voluntar din întâmplare
Primul contact pe care Bogdan l-a avut cu ideea de voluntariat a fost în clasa a IX-a, în cadrul unei ore de engleză. A acceptat imediat să devină voluntar, iar după doar două săptămâni a intrat într-un proiect de informare a tinerilor, unde a avut ocazia să-i instruiască pe adolescenţii de vârsta lui despre bolile cu transmitere sexuală şi problema drogurilor. De la primul său exerciţiu de voluntariat şi până în prezent, tânărul a participat la peste 30 de astfel de acţiuni, 20 de concursuri de prim-ajutor, reuşind să obţină 10 diplome de merit pentru activitatea pe care a desfăşurat-o în cadrul proiectelor.
„Cel mai emoţionant moment de când sunt voluntar l-am trăit în urmă cu doi ani, pe Valea Vaserului, când o parte a unei văi s-a surpat iar alta a rămas neatinsă. Atunci am avut un exemplu de «Aşa da, aşa nu» al defrişărilor masive", arată tânărul. Când nu se implică în acţiunile de voluntariat, Bogdan este formator al unui curs de prim-ajutor premedical pentru concursul „Sanitarii pricepuţi", unde pregăteşte aproximativ 18 elevi din clasa I şi până la cei de clasa a XII-a.
Ce-i place
Cea mai mare pasiune a sa este voluntariatul. În timpul liber, Bogdan spune că preferă să studieze cărţi tehnice din domeniul ingineriei, să conducă şi să practice sport, de la arte marţiale, până la înot.
Ce nu-i place
Detestă oamenii mincinoşi, pe cei care sunt insensibili la problemele celor