Cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării a adunat în această dimineaţă la Expo Intrenaţional Arad sute de vizitatori, în ciuda vremii mohorâte. De cel mai mare success s-au bucurat standurile expozanţilor maghiari, în mod deosebit cele cu mâncare tradiţională.
De cel mai mare succes s-au bucurat standurile expozanţilor maghiari, în mod deosebit cele cu mâncare tradiţională. În ciuda preţurilor extreme de piperate, prezentarea produselor ungureşti şi mirosurile din ceaunele cu gulyas i-au atras pe clienţi ca un magnet.
”E cam scump dar arată foate bine şi ne facem şi noi pofta”, a explicat Mihai Nuncaru, un arădean care a dat pe un caltaboş proaspăt prăjit şi pe un cârnaţ de Debrecin, specialitate picantă prăjită în ulei, 30 de lei.
Cătlanele cu gulyas s-au dovedit şi ele irezistibile pentru mulţi dintre participanţii la târg. ”Avem gulyas de vită, de porc dar şi fasole cu ciolan la ceaun. O porţie este 15 lei şi se vinde bine”, a declarat Marghit Szentey, comerciant.
Pofticioşii au mai putut degusta murături de casă, ceafă la grătar sau ciolan fiert şi rotisat.