Ca sa-si mentina cea mai mare parte din substantele nutritive, legumele trebuie pastrate cat mai proaspete. Pentru asta, cele mai multe dintre gospodine au deja cateva reguli pe care le respecta, insa unele sfaturi in acest sens s-ar putea sa fie mai putin cunoscute.
Howstuffworks.com iti arata cinci trucuri pentru a pastra pentru mai mult timp prospetimea legumelor.
1. Cumpara inteligent
Este mult mai simplu sa faci cumparaturi doar o data pe saptamana, dar in felul acesta riscul ca legumele sa se altereze este mult mai mare. De aceea, cel mai bine este sa achizitionezi legume o data la cateva zile.
In cazul in care ai gradina ta, totul este mult mai simplu, pentru ca poti avea la orice ora un castravete proaspat spre exemplu, in sezon. De asemenea, legat de modul in care cumperi, mai poti urma cateva mici sfaturi: lasa legumele ultimele pe lista, ca sa nu se turteasca in carucior cat timp te plimbi tu prin supermarket dupa detergent sau cereale, si mergi direct acasa cu ele, fara sa te mai opresti pe undeva, tinandu-le in acest timp in masina, la caldura.
2. Ai grija la etilena
Stiai ca unele legume si fructe pur si simplu nu sunt compatibile? Ei bine, daca tii laolalta in frigider unele legume cu unele fructe, acestea se vor altera mai repede. Si asta din cauza gazului numit etilena. Exista fructe care emana acest gaz si legume care sunt extrem de sensibile la acesta, motiv pentru care ar trebui tinute cat mai bine separate (daca se poate in cutii diferite).
Iata cateva fructe din aceasta categorie - caise, banane, nectarine, pere, prune, rosii, precum si cateva legume sensibile la etilena produsa de acestea - sparanghel, broccoli, varza, morcovi, castraveti, fasole verde, salata verde, ardei.
3. Regleaza-ti frigiderul
Pentru a pastra alimentele cat mai proaspet