Sunt o simpla romanca. As fi vrut sa apartin clasei de mijloc, dar ea nu exista.
M-au intristat, ca pe multi compatrioti, multe lucruri de dupa 1989: vanzarea pe nimic a celor mai bune active ale tarii, uneori cu contracte secrete, distrugerea valorilor nationale, marlania, dezbinarea etc. Ma intristeaza ca a fost nevoie sa ne spuna FMI sa ne oprim, caci cheltuim mai mult decat producem; ca am ruinat institute de prestigiu international, precum Ana Aslan si Cantacuzino; ca majoritatea celor care ies in fata sunt nulitati.
As vrea sa vorbesc si despre cei care ne conduc. Dupa ce presedintele i-a certat pe sinistrati, a facut la fel si cu Comisia Europeana. M-a durut cand a spus ca medicii si alti intelectuali pot pleca din tara, daca nu le convine. Si ce va mai ramane din tara asta? Elena Udrea, dupa ce a impartit pantofi cu toc babutelor amarate, a vrut sa dea in judecata "Daily Telegraph", pentru niste afirmatii reale. Unde am ajuns... Mereu vina e in alta parte. Exista cel putin un ministru al carui ginere s-a dovedit ca face afaceri de milioane de euro cu statul, dar omul e tot in functie. Fosta ministra a sportului s-a retras discret si acum e bine mersi.
S-au scos pensiile sociale. Un fapt pozitiv, dar o categorie a ramas: magistratii! Se vede din avion ca cine imparte isi face parte. Ma doare lipsa de reactie a societatii civile la aceasta smecherie. Cei 7 de la Curtea Constitutionala sunt aceiasi care in ianuarie 2009 se opuneau cumulului pensiei cu salariul la stat. De ce: pentru ca ei aveau peste 15.000 lei salariu si tot atata pensie. Poate daca atunci mai reduceam din cheltuieli, nu se ajungea in 2010 unde s-a ajuns. Vorba lui Mugur Isarescu: "Curtea poate declara, daca vrea, anticonstitutionala si Legea gravitatiei". Pe mine nu ma reprezinta cei 7 judecatori de acolo. Si nici pe majoritatea romanilor.
Ce e trist e ca avem o clas