A început meseria de frizer în 1955. A fost ucenic trei ani de zile. După ce a fost calificat nu l-au angajat în locul unde îşi făcuse ucenicia pentru că „ frizerii bătrâni nu vroiau să îşi piardă clienţii, iar cei tineri care vin din spate mereu luau clienţii celor cu mai multă experienţă” spune Aurică Miu.
Frizerul ofiţerilor din armată
A fost obligat să plece la în armată, apoi la ţară. Stagiul militar l-a făcut timp de doi ani şi două luni, la peste 500 de kilometri distanţă de casă, la Ineu în judeţul Arad. A făcut instrucţie o lună la Unitatea de Artilerişti „12-14”, după care în restul de 25 de luni şi-a făcut meseria de frizer. „Nu am fost frizerul unităţii. La mine se tundeau numai ofiţerii şi mai veneau şi cei de la Armata a III-a şi de la Divizia de la Oradea, dar toţi numai ofiţeri” povesteşte nea’ Aurică.
A tuns şi miniştri
În Alexandria a găsit loc liber la Cooperativa Unirea Alexandria, care avea sediul în Piaţa Centrală. „Am fost angajat un an de zile, iar cei de acolo au văzut că sunt bun şi m-au mutat la altă frizerie vis-a-vis de fostele telefoane” zice Aurica Miu. A fost şi responsabil de frizerie, iar în timpul liber a lucrat la Comitetul Judeţean al Partidului Comunist Român. Au trecut prin mâna sa toţi primii secretari locali, chiar şi miniştri cum ar fi Cornel Pacoste, care a fost vice-priministru în guvernul de până în 1989. În 1985, a înfiinţat frizeria „La Palgrati”,de pe strada Avocat Alexandru Colfescu, care a rămas de stat mulţi ani după revoluţie. Frizerul s-a retras de acolo acum 14 ani şi a venit acasă. Aici, a deschis peste un an propriul salon, pe strada Libertăţii nr. 107.
Cel mai cunoscut frizer
„Dacă te duci în oraş şi întrebi de Aurică frizerul, o să vezi că mă cunoaşte toată lumea. Am clienţi vechi de 40 de ani pe care nu ştiu cum îi cheamă, pentru că nu m-a interesat niciodată