Dintre parlamentarii Constanţei, cei mai relaxaţi par social-democraţii şi unul dintre deputaţii PNL
Politicienii sunt oamenii pe care-i vedem cel mai des pe la televizor, fie pe viu, din patru în patru ani, când vin să ne ceară votul. De-a lungul mandatului lor, activitatea celor mai mulţi dintre ei rămâne un mister pentru cei care i-au votat, pentru simplul motiv că auzim din ce în ce mai rar de ei.
Din cei 12 deputaţi ai Constanţei, nu mulţi sunt cei care au păstra legătura cu electoratul căruia i-au cerut votul în urmă cu doi ani.
Deşi în campanie promitea să ţină aproape de constănţeni, deputatul Manuela Mitrea îşi face tot mai rar apariţia pe la Constanţa, discrepanţa dintre activitatea sa de campanie şi cea prezentă fiind tot mai mare. Social-democrata are la activ 10 propuneri legislative, 28 de luări de cuvânt, din care 26 de declaraţii politice. Nici colegul de partid Matei Radu Brătianu nu stă mai bine la capitolul activitate parlamentară. În doi ani de mandat, el a luat cuvântul de patru ori - o dată la depunerea jurământului - şi are 28 de propuneri legislative. Deputatul PSD Antonella Marinescu nu stă mai bine la acest capitol. De la preluarea mandatului a avut trei luări de cuvânt, două declaraţii politice plus depunerea jurământului, şi a iniţiat trei proiecte de lege. Pe aceeaşi linie se înscrie şi social-democratul Eduard-Stelian Martin, cu 11 propuneri legislative iniţiate şi doar două luări de cuvânt. Nici deputatul PSD Cristina Dumitrache nu a fost mai activă în Camera Deputaţilor, deşi în judeţul Constanţa prezenţa sa s-a făcut simţită. Ea a iniţiat 13 proiecte de lege.
Lupul cel „cuminte“
Nici liberalii nu au fost foarte activi în primii doi ani de mandat. Dacă deputatul Gheorghe Dragomir a mai avut ceva treabă pe la Parlament, iniţiind 27 de propuneri legislative şi făcând 43 de declaraţii politice, colegul de partid M