Şi-a făcut un scop în viaţă din atingerea scopurilor aparent utopice. Dovezi: Corul de copii „Allegria" şi Facultatea de Muzică.
Este un apreciat solist al Teatrului de Operetă şi se consideră cel mai mare bucătar dintre artişti. „Nu am avut zile în viaţă în care să nu fi făcut nimic. Liniştea mă deprimă", ne mărturiseşte Teodor Niţă.
A început să cânte în corul Teatrului Muzical „Nae Leonard" şi a revenit ca profesor la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin".
Un vis împlinit!
Despre Teodor Niţă se poate spune că este părintele unui proiect despre care nimeni n-ar fi crezut altceva decât că este o utopie: înfiinţarea Facultăţii de Muzică la Galaţi.
„Am fost considerat nebun de colegii din branşă. Absolut nimeni nu a crezut în acest proiect", ne declară artistul. În ciuda piedicilor, în 2003 a realizat imposibilul.
După şapte de la înfiinţarea facultăţii, Teodor Niţă era ales decan. Nu le vinde studenţilor iluzii. Le spune de la început dacă au sau nu talent
„Arta se naşte dintr-o stare de spirit pozitivă, dintr-o emulaţie. Studentul trebuie curăţat de inhibiţie. Trebuie să faci în aşa fel încât să capete încredere în tine", ne explică Teodor Niţă „reţeta succesului" în variantă proprie.
Corul „Allegria", proiect de suflet
Din CV-ul impresionant al solistului de operetă nu poate fi omis unul dintre cele mai importante proiecte muzicale din Galaţi: înfiinţarea corului de copii „Allegria", în 2003, împreună cu soţia sa, Silvia Niţă.
Corul s-a făcut remarcat şi pe plan internaţional, susţinând recitaluri şi la sediile NATO şi Parlamentului European.
Copiii care, în prima formulă, cea din 2003, au făcut parte din corul „Allegria" au ajuns elevi la Liceul de Artă, iar peste doi ani vor deveni studenţi la Facultatea de Muzică din Galaţi. Cel puţin aşa speră profesorul lor.
Întrebări şi răspunsuri