Producătorii prezenţi la evenimentul de pe Valea Doftanei i-au întâmpinat pe turişti cu felurite preparate la grătar.
Sărbătoarea câmpenească, dedicată Zilei Muntelui, este organizată în fiecare an pentru promovarea caşcavelei, un produs lactat preparat de localnicii din zonă, dar şi din alte părţi ale ţării. Celebra „caşcavea" de la Valea Doftanei atrage anual mii de turişti, veniţi si din alte judete pentru a gusta şi cumpăra preparatul tradiţional. Reţeta bulzului Pe lângă specialităţile din lactate, vizitatorii pot cumpăra fripturi la grătar, pastramă şi bulz gustos, cum niciunde în altă parte nu poţi găsi. „Avem reţeta noastră. Modelăm mămăliga, făcută mai tare, cu mâinile umezite în zer, iar în interior băgăm brânza de burduf şi untul. «Mingiuţele» se coc apoi pe jar până ce devin crocante la suprafaţă, iar înăuntru brânza este topită. Cred că acest preparat este atracţia târgului", a spus Mihai Ion, venit din zona Braşovului pentru a-şi vinde marfa.
Comercianţii prezenţi în număr mare la festival au adus la vânzare diverse obiecte de artizanat, dar si imbracaminte de sezon, în speranţa că turiştii vor dori să achiziţioneze ceva care să le aducă aminte de eveniment. „Este foarte frumos, ceva mirific. Aici parcă suntem într-un colţ de rai. Totul este frumos: peisajele de toamnă, ţăranii din părţile locului, şi în general, lumea care vine aici. Cumpărăm câte ceva şi stăm până seara să ne deconectăm. Suntem sătui de scandalurile de la televizor şi de problemele de la muncă", a spus Iolanda Ulmanu, o bucureşteancă venită împreună cu familia la Festivalul Caşcavelei. Numeroase concerte O porţie de bulz costă 5 lei, kilogramul de caşcavea între 18 şi 20 de lei, iar unul de cârnaţi de casă aproape 25 de lei. Cine doreşte o frigăruie trebuie să scoată din buzunar 10 lei, iar pentru delicioasa pastramă pe grătar, 15 lei. „E idilic. Vin în fiecare