Da! Cu malai! Faina clasica de porumb poate fi folosita cu succes in prepararea dulciurilor. Iar chestia asta nu am inventat-o eu. Reteta de tort cu malai si portocale este o reteta traditionala italieneasca, extrem de apreciata. Italieneasca sau nu, reteta este foarte gustoasa.
Ca sa o prepari ai nevoie de 250 de grame de unt, 350 de grame de zahar, cinci oua, 150 de grame de faina de porumb, 200 de grame de faina de grau, un plic de praf de copt, coaja si sucul de la doua portocale. Este nevoie de cel putin 150 de mililitri de suc de portocale proaspat stors.
Prepararea este foarte simpla. Incepe prin a pregati o tava rotunda cu pereti detasabili. Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina.
Untul se amesteca cu 250 de grame de zahar (restul de 100 de grame de zahar este pentru glazura), pana rezulta o spuma fina.
Ouale sa adauga pe rand in compozitie si se amesteca bine dupa fiecare. In acest amestec se adauga praful de copt, faina de porumb si faina de grau si coaja de portocala (pastreaza o lingurita pentru glazura).
La final adauga incet circa 50 de mililitri de suc de portocala.
Compozitia se pune la copt, pentru 45 de minute. Este gata cand un pai introdus in centrul tortului iese curat. Scoate prajitura din tava si las-o sa se raceasca.
Glazura pentru tort se face amestecand 100 de mililitri de suc de portocala cu 100 de grame de zahar si putina coaja de portocala.
Lasa amestecul sa fiarba cinci minute, apoi lasa totul sa se raceasca. Pune glazura peste tort, cand tortul este bine racit.
Serveste prajitura cu inghetata de lamaie, sau frisca simpla.
Da! Cu malai! Faina clasica de porumb poate fi folosita cu succes in prepararea dulciurilor. Iar chestia asta nu am inventat-o eu. Reteta de tort cu malai si portocale este o reteta tradi