Vânătoare şi turism în Transilvania şi în Delta Dunării - acestea au fost principalele oferte prezentate de Asociaţia Româno-Spaniolă din comunitatea Castilla-La Mancha, care a participat sâmbătă la Târgului de Vânătoare, Pescuit şi Turism (Fercatur) din Ciudad Real. Iubitorii de vânătoare din regiune au putut descoperi, ieri, potenţialul cinegetic al României şi ofertele turistice ale ţării noastre.
Andrei Luca, consilier al Ambasadei României din Spania, şi Cătălin Gelu Boicu, consulul României în Castilla-La Mancha şi Extremadura au participat, sâmbătă, la Fercatur, pentru a promova diversitatea cinegetică a României în rândul amatorilor de vânătoare, informează publicaţia "El Día de Ciudad Real", potrivit adevarul.es.
Reprezentantul Ambasadei a explicat că autorităţile române lucrează, în prezent, la noua identitate turistică a ţării, iar, în urma mai multor analize, au descoperit că piaţa continental-europeană este "cea mai sensibilă la patrimoniul cultural, rural şi la turismul de aventură" oferit de România. În acest context, Andrei Luca s-a referit mai ales la Delta Dunării: "Nu există un loc mai bun de pescuit în Europa".
Oficialul român a vorbit şi despre numărul ridicat de specii animale din ţară, precum mistreţul, cerbul, lupul, dar şi ursul din Munţii Carpaţi, prezentat ca un reper al identităţii româneşti. În acestă discuţie a intervenit şi Daniel Comănită, preşedintele Asociaţiei Româno-Spaniole, care a explicat că vânătoarea urşilor este permisă în condiţiile în care există peste 8.000 de exemplarea în munţii din ţară.
Reprezentanţii români au promovat şi potenţialul turistic al României, nu doar pe cel cinegetic, amintind de ofertele turistice în zonele înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO, precum regiunea Transilvaniei, oraşul medieval Sighişoara şi, bineînţeles, Delta Dunării.
Consulul României, Cătălin Gelu Boi