Statele Unite si tarile din zona euro nu reusesc sa atinga cresterea economica sperata, in ciuda investitiilor masive, in primul caz, si a masurilor de austeritate in cel de-al doilea.
Astfel, tari considerate mai slabe din punct de vedere economic au reusit sa capteze atentia investitorilor, determinandu-i sa isi mute afacerile.
Iata care sunt cele mai potrivite tari pentru afaceri, potrivit Forbes:
Danemarca
Desi Danemarca nu este, nici pe departe, prima tara la care ne gandim cand spunem "afaceri", economistii o considera cea mai buna tara din acest punct de vedere, luand in considerare ca detine un sector al agriculturii foarte modern, o industrie foarte tehnologizata, cele mai mari companii farmaceutice, transporturi martime si un puternic sector al energiei sustenabile.
In plus, economia daneza este caracterizata de un sistem social foarte bine pus la punct, distribuirea echitabila a veniturilor si standarde de viata ridicate.
Datorita exporturilor masive de produse alimentare si energie, nici lichiditatile nu reprezinta o problema, asa cum se intampla in cazul multor tari din Europa.
Totusi, Danemarca nu a scapat neafectata de criza economica globala, produsul intern brut scazand cu 0,9 la suta in 2008 si cu 4,3 la suta 2009. Rata somajului a crescut la cel mai inalt nivel istoric, iar economistii cred ca Danemarca va avea o redresare destul de lenta.
Cu toate acestea, pozitia fiscala a Danemarcei este printre cele mai puternice din Europa, tara indeplinind conditiile de intrare in Uniunea Europeana si zona euro, un lucru pe care il refuza, deocamdata.
Hong Kong
Economia Hong Kong-ului este dependenta de tranzactiile financiare, de bunuri si de servicii, valoarea acestora fiind de patru ori mai mare decat PIB-ul sau.
Din cauza depen