Olteanul, care s-a mutat în Bucureşti din motive economice, este unul dintre cei opt preoţi budişti din Europa din tradiţia Jodo Shinshu.
Adrian s-a îndrăgostit de budism la 17 ani, când era încă la liceu. „Totul a început după ce am citit «Istoria Religiilor» de Mircea Eliade. Mi s-a părut foarte interesantă religia budistă. Atunci m-am decis că aş vrea să aflu mai multe despre ea“, povesteşte el. Aşa că a început să caute informaţii despre budhism, atât pe internet, cât şi în alte cărţi de specialitate. După trei ani, şi-a dat seama că ar vrea să treacă la un alt nivel, că ar vrea să trăiască în această religie, să devină „un mod de viaţă“, cum spune chiar el. „Mi se pare fascinant şi în acelaşi timp foarte logic budismul, în special modul în care explică rolul omului pe pământ“, susţine olteanul.
A scris două cărţi
A început să ţină legătura cu membrii ai comunităţilor budhiste din Europa, iar în 2002 a fost „botezat“, în cadrul unei conferinţe care s-a desfăşurat în Elveţia. După ce s-a întors înapoi în ţară, a înfiinţat o asociaţie budistă, prima din ţara noastră în tradiţia Jodo Shinshu, pe care a denumit-o „Asociaţia Buddhistă Jodo Shinshu din România“.
Având ca scop răspândirea budismului şi la noi în ţară, Adrian a început să traducă, ba chiar să şi scrie, cărţi despre religia lui Buddha. „Am două cărţi scrise de mine: «Budhismul compasiunii», care a apărut în 2005 şi a fost tradusă şi vândută în mai multe ţări europene şi «Calea Acceptării», care urmează să fie lansată în toamnă. Până acum am tradus peste zece cărţi din engleză în română pentru cei intereseţi de această religie“, susţine bărbatul.
În anul 2003 a plecat în Japonia, la Kyoto, unde se află Templul Principal al Tradiţiei Jodo Shinshu. Aici, împreună cu alţi 34 de candidaţi din Europa şi America, a dat mai multe teste pentru a deveni preot budhist. „Au fost zec