Andrei Goşu consideră că cea mai frumoasă meserie este cea de agent de vânzări, pentru că oferă oportunitatea câştigării multor abilităţi şi competenţe de leadership, necesare în a ocupa o funcţie de conducere. Lucru demonstrat şi prin faptul că mare parte din bazinul de directori generali din lume vine din vânzări şi marketing.
După ce a trimis 73 de CV-uri la diferite organizaţii, Andrei Goşu a fost nevoit să se angajeze ca agent de vânzări, o meserie pe care, iniţial, nu ar fi ales-o. După doar o lună de activitate, opinia sa a fost total schimbată. A rămas peste zece ani în sectorul vânzărilor, iar în prezent susţine şi cursuri de tehnici de vânzare eficiente.
Sunteţi licenţiat al Facultăţii de Ştiinţă şi Inginerie a Materialelor Metalice. De ce nu aţi continuat să lucraţi în acest domeniu după absolvire?
A.G. Sistemul educaţional românesc, cel puţin pe vremea mea, forţa un pic lucrurile. Nimeni nu a realizat la vremea aceea că eram foarte înclinat către uman. La Câmpina, de unde sunt eu, era un singur liceu mai bun, Industrial nr. 5, care avea şi nişte clase de matematică-fizică, iar pe vremea aceea era indicat să te faci inginer pentru că ăsta era viitorul. M-am chinuit la liceu, ce-i drept, nefiind foarte orientat către matematică. La mine, matematica s-a terminat prin clasa a XI-a, când am început să studiem analiza matematică, iar fizica după termodinamică. Atunci m-am oprit în a o înţelege. Ce-i drept, trebuie să ai un anume profil. Aveam colegi care erau olimpici la aceste materii. Dar, pentru că am terminat liceul acela, la începutul anului 1990, am dat la Politehnică. M-am înscris pentru că erau doar trei pe loc. Şi am intrat, dar, în principiu, cinci ani din viaţă am stat în Politehnică, însă m-am chinuit foarte tare. Acum regret că nu am abandonat şi nu m-am înscris la ASE sau altceva.
Sistemul educaţional