Spania va taxa veniturile de peste 150.000 de euro, dar nu se stie daca cu 45 sau cu 46%, anunta presa locala. Sunt vizate circa 100.000 de persoane. Ca veni vorba de Spania, sectorul bancar local isi continua consolidarea, la fel ca si in Grecia. Premierul slovac spune in WSJ ca tarile amenintate cu falimentul ar trebui lasate sa cada, nu sa fie salvate cu ajutorul unui plan care le aduce mai multe probleme decat le rezolva, scrie Dan Popa pe blogul sau.
Presedintele Frantei a vizitat grota din Lascaux, cea decorata cu picturi din vremuri neanderthaliene, infatisand animale. Surse apropiate rromilor si-ar fi dorit ca vizita sa-i fie intoarsa lui Sarkozy.
Turcia a facut un referendum pentru reforma Constitutiei. Majoritatea s-au dovedit de acord, dar “obiectul” reformei e disputat de sefii partidelor politice.
Iralnda este vazuta acum ca o noua Grecie. Cifrele macro confirma, speculatiile pot incepe. Faites vos jeux…
Seful antiterorismului francez avertizeaza ca niciodata riscul unui atentat nu a fost atat de mare. El evoca trei directii din care acest risc s-ar putea materializa. Interesant articolul.
China si Taiwanul au semnat un acord comercial « istoric », care ar putea reface si legaturile politice.
Inflatia din China a urcat la 3,5%, cel mai inalt nivel din 2008 incoace. Analistii chinezi spun ca de vina sunt inundatiile masive din aceasta vara.
Numarul brazilienilor care fac parte din clasa medie (cei care au salariul cuprins intre 500 si 2500 de dolari) a urcat de la 30% la 50%, la finele lunii iulie, potrivit unui studiu local. E normal, criza i-o fi saracit pe o parte din cei care erau considerati bogati.
In Quebec, somajul a scazut la 5,3%.
Criza politica din Belgia se agraveaza. Van Rompuy zice ca e mai rau ca in 2007, cand discutiile legate de o posibila scindare intre walloni si francofoni tineau pagina inta