Branzeturi produse in maniera traditionala si arhaica, diferite tipuri de delicatese din carne, precum muschi de porc, carnaciori sau pastrama afumata, naturale si fara ingrediente artificiale, au facut deliciul iesenilor prezenti la Targul de produse traditionale. Toata gama de alimente bio si produse traditionale, naturiste, ecologice, suplimente nutritive naturale si vitamine, precum si dulciuri, bauturi, ceaiuri, siropuri si diverse produse dietetice. Acestea au fost "vedetele" Targului de produse ecologice si traditionale organizat, la finalul saptamanii trecute, la Parohia Toma Cozma, intitulat ECOagrIS. Manifestarea, beneficiind si de o vreme insorita, s-a bucurat de un succes enorm in randul iesenilor, cateva mii vizitand si achizitionand din bucatele expuse la targ. Comparativ cu preturile din comert sau cele din pietele iesene, produsele expuse si care puteau fi achizitionate aveau preturi mult mai avantajose. Un kilogram de carnati traditionali nu trecea de 15 lei, muschiul afumat traditional din zona Ardealului fiind cu 10 la suta mai ieftin decat cel din hipermarketuri sau macelarii. Cei interesati au putut sa si guste din cele expuse. "Se merita asemenea tipuri de carnuri realizate traditional si care au savoare. Simti, intr-adevar, ca mananci cu adevarat si ca au gust si preturile sunt mai mult decat rezonabile. Ar trebui o mai buna promovare si sa le gasim mai des in magazine sau piete", a spus Maria Soltuz, vizitator la targ. Intregul eveniment a avut drept scop promovarea unui stil de viata sanatos si ecologic si a fost realizat si în parteneriat cu Primaria Iasi. Pe langa producatorii individuali, in cadrul actiunii a fost facilitata si întalnirea dintre publicul larg foarte interesat cu principalii producatori, procesatori si furnizori de servicii, veniti din zece judete din toate zonele tarii.
Branzeturi produse in maniera traditi