Inginer de profesie, a început să lucreze cu proiecte abia după ce a ajuns la Brăila. A început să îi placă, a învățat continuu și acum îi învață și pe alții cum se pot câștiga bani europeni.
Locuia în Reșița când a decis să opteze pentru cursurile Facultății de Mecanică. Își amintește cu plăcere că primul loc de muncă a fost la Cooperativa Meșteșugărească „Viitorul" Reșița. Acolo a muncit ca inginer mecanic în cadrul Biroului Producție din 1984 până în 1987.
Căsătorită cu un brăilean, în 1987 s-a mutat la Brăila. A lucrat la Centrul de Cercetare Științifică și Inginerie Tehnologică pentru Utilaje de Construcții. După revoluție s-a transferat la Ceprorex, iar mai apoi la Pancronex fiind implicată în primul Program de Măsuri active de combaterea șomajului desfășurat în perioada 1997 - 1998.
Portret: Horia Cioranu este poliţistul căruia mineriada i-a marcat viaţa
„Au fost trei măsuri active implementate de trei unități de implementare locală, printre care și Pancronex unde eram angajată. Atunci am început să lucrez cu proiecte", explică Lucica Curcumeli.
Un nou început
După terminarea proiectului a început să lucreze pentru Fundația Centrul pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii Brăila (CDIMM), fiind în prezent directorul executiv al acesteia.
„CDIMM este locul în care m-am dezvoltat, am învățat, am implementat și am coordonat mai multe proiecte. Am ajutat instituțiile, pe de o parte Întreprinderile Mici și Mijlocii pentru a scrie și implementa proiecte, iar de pe alta am dus la bun sfârșit proiectele Fundației pentru diverse grupe țintă: șomeri sau angajați", spune Lucica Curcumeli.
Polițistul care a uitat de medicină când a descoperit computerul
De altfel, Fundația CDIMM se numără printre primele care au început să implementeze proiecte în Brăila, de multe ori fiind parteneri în proiecte cu alte organ