EXCLUSIV. În ianuarie 2003, procurorii au ajuns la concluzia că nu există probe în baza cărora SOV să poată fi acuzat că ar fi plătit membrii ai lumii interlope care să-l asasineze pe fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe. Sursa: EVZ
„Existența actelor preparatorii a infracțiunii invocate nu a fost confirmată nici de Serviciul Român de Informații, nici de Serviciul de Informații Externe, la conducerea căruia, în perioada în cauză, se afla Cătălin Harnagea, care a și dispus efectuarea de verificări în acest scop.
De altfel, însuși Cătălin Harnagea a precizat, în declarația dată procurorului, că nu a sesizat organele de urmărire penală competente, întrucât nu se conturase «un material informativ complet» și că «nu am primit niciun fel de amenințări la adresa mea sau a familiei, sub nicio formă» (...) În cea de-a doua perioadă, respectiv toamna anului 2001, când atât redacția cotidianului «Evenimentul zilei», cât și Cătălin Harnagea au primit caseta audio în cauză, Cătălin Harnagea nu se mai afla sub protecția juridică. Astfel, existența unei fapte penale va avea în vedere tentativa la omor calificat. Dar, din cuprinsul actelor premergătoare efectuate în cauză, nu a rezultat existența unei puneri în executare a hotărârii de a-l ucide pe Cătălin Harnagea, în consecință nici tentativa la infracțiunea de omor calificat nu există”.
Aceasta este concluzia procurorului, care, a dispus neînceperea urmării penale în dosarul referitor la presupusa tentativă de asasinare a fostului director SIE. Se întâmpla în 2003, când SRI și SIE – care le - au furnizat procurorilor documentele care au stat, de fapt, la baza anchetei penale și a rezoluției - erau conduse de doi apropiați ai lui SOV: Radu Timofte și, respectiv, Gheorghe Fulga (potrivit presei, fost membru al Consiliului de Administrație al Băncii Române de Scont a lui Sorin Ovidiu Vîntu).
Harnagea: