Doar numele a mai rămas de Regia Autonomă Ecoterm Făgăraş. În urma şedinţei extraordinare de săptămâna trecută, edilii locali au retezat orice încercare de resuscitare a regiei. Înglodată în datorii, unitatea care asigură serviciile de termoficare pentru aproape jumătate din populaţia Făgăraşului a fost scoasă din joc. Consilierii locali au hotărât înfiinţarea unei noi societăţi comerciale care va prelua obiectul de activitate al regiei. Ei au considerat că aceasta este unica soluţie de a ieşi din blocajul financiar din cauza căruia făgăraşenii stau fără apă caldă de mai bine de 2 săptămâni.
O singură variantă din 4 propuse
2 ore s-au chinuit consilierii locali să aleagă varianta cea mai bună pentru deblocarea situaţiei în care au ajuns să trăiască mii de făgărăşeni care sunt branşaţi la această unitate. De la bun început, toţi au ajuns la concluzia că trebuie înfiinţată o altă firmă, pentru că numai aşa se poate încheia un contract cu un alt furnizor de gaz metan care să fie dispus să înceapă distribuţia în cel mai scurt timp. Zis şi făcut! Însă condiţiile impuse de lege pentru înfiinţarea noii societăţi i-au cam încurcat pe edili.
În primă fază, unii consilieri au propus ca societatea, având ca acţionar unic Primăria Făgăraş, să preia capitalul social al Regiei Ecoterm, dar nu şi datoriile. „Vrem încercăm altceva, abrogăm hotărârea respectivă, pentru ce? Poate reuşim să rămânem doar cu datoriile către furnizorul de gaz şi să nu mai plătim şi contribuţiile angajaţilor de la Ecoterm către stat. Acestea să rămână tot în sarcina vechiului Ecoterm, deci să preluăm doar o parte din datorii“, a propus consilierul local PNL, Cornel Pintea.
Această variantă a picat pentru că nu era legală, moment în care s-a decis implicarea regiei în noua firmă, astfel încât să deţină 5% din activele acesteia.
„Propun să înfiinţăm o societate