Cea mai buna metoda de a avea parte de substantele nutritive din fructe sau legume pe timpul iernii este sa consumi alimente congelate, insa recomandabil ar fi sa fie congelate de tine acasa si sa le eviti pe cele din magazin. Acestea sunt bune pentru ca prin congelare alimentele nu isi pierd elementele nutritive.
Atunci cand te pregatesti pentru iarna trebuie in primul rand sa folosesti produse cat mai proaspete si sa le pui la inghetat cat mai repede dupa ce le cumperi.
Spala alimentele cat mai bine si lasa-le la uscat, nu le baga ude la congelat. Elimina partile stricate si taie-le in bucati de dimensiuni egale, te sfatuieste Care 2.
Atunci cand le bagi in containere sau pungi nu le umple de tot, lasa putin spatiu pentru a se aseza in voie.
Dupa ce termini, nu uita sa ii pui o eticheta cu ce contine si data la care a fost bagat la congelat.
In privinta fructelor, exista mai multe moduri de congelare: cu zahar, in sirop sau simple. Multi experti spun ca inghetarea cu zahar este cea mai buna pentru ca pastreaza aroma si textura fructelor. Daca optezi pentru congelarea cu zahar, trebuie sa dai fructul prin zahar, sa lasi pana incepe sa faca suc si apoi sa pui la congelat.
Legumele congelate, mai proaspete decat cele... proaspete!
Pentru congelarea cu sirop, fierbe patru cesti de apa cu trei cesti de zahar timp de cinci minute. Lasa lichidul sa se raceasca si apoi toarna-l peste fructe. Apoi urmeaza partea in care le pui la congelat, adica cea mai simpla.
In privinta legumelor trebuie sa ai mare grija ca unele nu pot fi congelate proaspete, in timp ce altele nu pot fi congelate urcate.
Cea mai buna metoda de a avea parte de substantele nutritive din fructe sau legume pe timpul iernii este sa consumi alimente congelate, insa recomandabil ar fi sa fie congela