Un bucătar britanic, premiat de prestigioasa publicaţie din domeniul gastronomiei „Ghidul Michelin“, a lansat de curând cel mai scump sandviş cu brânză din lume, o gustare care costă 110 lire sterline.
Responsabil pentru delicatesa inventată special pentru gurmanzii cu dare de mână este bucătarul vedetelor Martin Blunos, care a preparat sandvişul de lux folosind brânză Cheddar amestecată cu preţioase trufe albe. Sandvişul se prepară dintr-un fel special de chiflă, care costă cinci lire sterline, este servit alături de un sos special, preparat cu oţet balsamic vechi de 100 de ani, iar deasupra gustării se presară un colorant numit E175 - adică un praf de aur alimentar. Preţiosul sandviş este atracţia principală a Festivalului Brânzei, eveniment care se desfăşoară în Anglia zilele acestea şi unde bucătarul Martin Blunos arbitrează un concurs de preparat sandvişuri, competiţie la care participă cei mai pricepuţi bucătari din Somerset.
Istoria sandvişului de 110 lire sterline
Blunos povesteşte că a colaborat cu experţii care lucrează pentru producătorul britanic Pilgrim’s Choice pentru a obţine amestecul special de brânză Cheddar şi trufe albe, acest din urmă ingredient fiind, de altfel, motivul pentru care sandvişul are un preţ atât de piperat. „Britanicii sunt renumiţi pentru faptul că sunt amatori de sandvişuri cu brânză, aşa că m-am gândit să creez şi eu un sandviş care să aibă un preţ «regesc», dar care să poată fi servit, la o adică, şi la cel mai pretenţios dintre banchete. Datorită trufelor albe pe care le conţine, sandvişul meu este o gustare care se potriveşte perfect cu cea mai scumpă marcă de şampanie. În plus, trufele se combină perfect cu tipul de brânză Cheddar produsă de Pilgrim’s Choice, iar praful auriu care se presară peste sandviş îi conferă preparatului un aspect deosebit“, a explicat Martin Blunos.
Ingredi