Averea pe care ÎPS Teodosie a donat-o acum zece ani Bisericii Ortodoxe Române pentru ctitorirea unei mănăstiri s-a întors înzecit în familie. Sub controlul absolut al arhiepiscopului Tomisului. Arhiepiscopul Tomisului şi-a pus toate neamurile ca fondatori ai fundaţiei constituite pe baza patrimoniului smuls de la mănăstirea pe care a înfiinţat-o. Înalt Preasfinţitul e preşedintele fundaţiei.
Citeşte şi: Justiţie de România. O fundaţie bisericească privată a primit moca aproximativ 200.000 ha de pădure
„Adevărul" dezvăluia săptămâna trecută că mănăstirea din Dorna Arini - Suceava, ctitorită de ÎPS Teodosie pe un hectar de teren moştenit de la părinţii săi, a cedat în proprietatea ctitorului majoritatea averii acumulate din donaţii în zece ani: un hotel, două case, spaţii de producţie şi 19 hectare de teren. Mănăstirea a rămas cu strictul necesar funcţionării: biserica, chiliile, clopotniţa, stăreţia şi o jumătate de hectar de fâneaţă.
Toţi oamenii preşedintelui
Deposedarea Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului" a fost justificată de către autorul faptei, ÎPS Teodosie, prin aceea că patrimoniul astfel dobândit va fi pus la dispoziţia unei fundaţii care va avea drept scop sprijinirea aceleiaşi mănăstiri. Actele de înfiinţare a fundaţiei arată însă că, practic, tot „profitul" produs de mănăstire în cei zece ani de la ctitorire s-a reîntors în familia lui Teodosie Tomitanul.
Fundaţia „Acoperământul Maicii Domnului" este înfiinţată de 12 membri. Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, este numit membru fondator, iar ceilalţi, numiţi membri fondatori asociaţi, sunt rude ale Înalt Preasfinţitului: fraţi şi surori (Raluca Petrescu, Anuţa Petrescu, Valeria Meran, Nicon Petrescu, Minodora Porcu) sau nepoţi, nepoate şi alte rude (Viorica Popa, Georgeta Schipor, Gianina Schmidt, Sabina Forfotă, Rodica Bădiliţă, Iulian Petrescu).
Conducer