Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, Ciprian Zamfirescu, a ieşit azi din arest. Decizia a fost luată de un complet de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, același complet care l-a eliberat și pe judecătorul Florin Costiniu. Până la terminarea anchetei, Zamfirescu nu mai poate profesa.
Percheziţiile de la Parchetul Sânnicolau Mare, reţinerea şi arestarea prim-procurorului Ciprian Zamfirescu, acuzat de trafic de influenţă, au făcut vâlvă în Timiş. Zamfirescu şi apărătorul său au declarat recurs, care s-a judecat azi la Înalta Curte. Un complet, format de această dată din nouă judecători, a decis că prim-procurorul poate fi cercetat în stare de libertate şi i-au admis recursul, cu interdicţia de a părăsi ţara.
Avocatul prim-procurorului, Arcadie Anastasescu, suţine că a formulat apărarea clientului său invocând că faptele comise de prim-procuror nu pot fi considerate infracţiuni. „Sunt foarte multe aspecte care trebuie clarificate, dar este şi lipsa de pericol social a domnului Zamfirescu, pentru că acuzaţiile care se aduc nu au legătură cu profesia. Nu este acuzat că a interevenit în vreun dosar”, a spus Anastasescu.
Procurorul consultant
Avocatul prim-procurorului a mai spus că, de fapt, clientul său nu a intervenit pentru a impune firma de pază la Zoppas, ci a fost consultat de reprezentanţii multinaţionalei. „Procurorii se bâlbâie un pic şi încearcă să translateze în domeniul infracţional o faptă care intră în cotidian în comunităţile mici, unde toată lumea cunoaşte pe toată lumea. Încheierea contractului nu se datorează intervenţiei lui Zamfirescu. Societatea era nemulţumită de fosta firmă şi a întrebat autorităţile, persoanele implicate local, pe prim-procuror care se ocupă de furturi, pe şeful Poliţiei, la primărie. I-a spus că au colaborări bune, dar nu i-a băgat-o pe g