Ingrediente:
Foile: 250 g zahăr, 2 gălbenuşuri, ulei, făină, 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet.
Crema: 1,5l lapte, 300g zahăr, 2 gălbenuşuri, 1 pachet de unt, 5 linguri făină (cu vârf), zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Foile:100g zahăr se caramelizează, se stinge cu 100 ml apă fierbinte. Separat, se amestecă 150g zahăr, 2 gălbenuşuri, 3 linguri ulei, 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet, se toarnă peste zahărul ars şi se fierbe cinci minute. Când este călduţ, se adaugă făina, făcând un aluat potrivit de tare.Tava se tapetează cu ulei şi făină, apoi coca se întinde direct pe ea, altfel se rupe. După ce se coc, foile se desprind de pe tavă cât sunt fierbinţi. Crema: Se amestecă 300ml lapte cu făina şi gălbenuşurile. Restul de lapte se pune la fiert cu zahărul, apoi se toarnă în el compoziţia din vas şi untul şi se lasă pe foc, amestecând încontinuu, până se îngroaşă crema cu care se ung foile, aşezate în tava pe care au fost coapte. Se bat albuşurile cu 200g zahăr şi bezeaua se pune deasupra foilor din tavă, după care se mai dă opt minute la cuptor.
Ingrediente:
Foile: 250 g zahăr, 2 gălbenuşuri, ulei, făină, 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet.
Crema: 1,5l lapte, 300g zahăr, 2 gălbenuşuri, 1 pachet de unt, 5 linguri făină (cu vârf), zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Foile:100g zahăr se caramelizează, se stinge cu 100 ml apă fierbinte. Separat, se amestecă 150g zahăr, 2 gălbenuşuri, 3 linguri ulei, 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet, se toarnă peste zahărul ars şi se fierbe cinci minute. Când este călduţ, se adaugă făina, făcând un aluat potrivit de tare.Tava se tapetează cu ulei şi făină, apoi coca se întinde direct pe ea, altfel se rupe. După ce se coc, foile se desprind de pe tavă cât sunt fierbinţi. Crema: Se amestecă 300ml lapte cu făina şi gălbenuşurile. Restul de lapte se pune la fiert cu zahărul, ap