Aşa se prezintă magazinul de ceaiuri aflat pe strada Smârdan, inspirat, spun eu, deoarece, dincolo de marea varietate de ceaiuri pe care le au, titulatura te duce cu gândul la Bucureştiul vechi, cu ai lui comercianţi pricepuţi,care aveau ştiinţa de a te face să te simţi un client atât de important încât nu ieşeai din magazin fără a cumpăra ceva.
Chiar dacă românii nu au o tradiţie în ceea ce priveşte cultura şi consumul ceaiului şi pentru noi el a însemnat mai degrabă o chestie terapeutică, se pare că avem capacitatea de a învăţa repede şi curiozitatea de a experimenta. Aceasta din urmă i-a convins pe mulţi dintre noi cât de plăcut poate fi să savurezi această licoare al cărui parfum îţi îmbată simţurile într-o atmosferă plină de bun-gust, ascultând o muzică pe măsură, şi depănând „poveşti". Inspiraţi fiind, poate, chiar de povestea fiecărei varietăţi de ceai în parte. Iar dacă nu cunoaşteţi nici o poveste, aveţi la dispoziţie nu numai sfaturile competente ale personalului, dar şi un catalog care vă ajută să vă hotărâţi. India, China, Taiwan, Africa, Brazilia, Turcia sunt doar câteva dintre ţările pe care le „vizitaţi" aici prin intermediul ceaiului. Alegerea nu este însă deloc uşoară, deoarece urmează apoi alegerea „culorii" ceaiului - verde, negru, alb, galben sau combinaţii ale acestora. Ce-aţi zice însă de un ceai semi-fermentat de Taiwan? Îl încercaţi acolo, plătind 9 lei sau vă puteţi cumpăra pentru acasă plătind 25 lei pe 100 de grame. Pentru cei care s-au orientat deja în totalitate către produse organice aici se găsesc şi ceaiuri organice.
Fără cofeină şi substanţe amărui, amestecurile de fructe cuceresc noi admiratori. Concentrat, rece sau cu gheaţă, amestecul de fructe este o trataţie specială, răcit cu apă minerală sau vin spumant. Consumat acolo costă 8 lei, iar pentru acasă puteţi lua 100 de grame cu 17 sau 19 lei, în funcţie de tipul de