Nasturel Consumul zilnic de nasturel, o planta erbacee care creste in zonele cu umiditate ridicata cum ar fi izvoare, rauri, balti sau mlastini, priveaza tumorile de hrana lor esentiala: sange si oxigen, ducand la "moartea" acestora prin "infometare", sunt de parere cercetatorii de la Universitatea din Southampton.
Un compus care da un gust piperat nasturelului, phenylethyl isothiocyanate (PEITC), blocheaza o proteina care permite tumorilor canceroase sa creasca.
Voluntarii care au mancat 80 de grame pe zi de nasturel, echivalentul unui bol cu cereale, au dezvoltat un nivel ridicat de molecule in sange care lupta impotriva tumorilor canceroase la doar cateva ore dupa ce au consumat frunzele plantei.
Pentru a primi noi surse de sange si oxigen si substante nutriente care le ajuta sa cresca, celule canceroase trimit semnale catre organism, care conduc la producerea de vase de sange noi chiar in interiorul tumorii care astfel o alimenteaza. Responsabila pentru acest proces distructibil pentru organism este proteina Hipoxia, Hypoxia Inducible Factor (HIF).
Cu toate acestea, s-a demonstrat ca molecula descoperita in frunzele de nasturel, PEITC, are capacitatea de a bloca functiile proteinei Hipoxia.
Molecula PEITC este prezenta intr-o cantitate foarte mare si in macris.
Noua descoperire ofera o noua speranta la viata celor peste 45 000 de femei diagnosticate cu cancer mamar in fiecare an.
Nasturel Consumul zilnic de nasturel, o planta erbacee care creste in zonele cu umiditate ridicata cum ar fi izvoare, rauri, balti sau mlastini, priveaza tumorile de hrana lor esentiala: sange si oxigen, ducand la "moartea" acestora prin "infometare", sunt de parere cercetatorii de la Universitatea din Southampton.
Un compus care da un gust piperat nasturelului, phen