În primăvara anului 1983, naţionala României (cu Mircea Lucescu selecţioner) a pierdut acasă, la Timişoara, 0-2, un meci cu fosta selecţionată a Iugoslaviei. Cronica meciului a fost astfel încheiată de reputatul scriitor şi ziarist Ioan Chirilă: „Echipa României şi Mircea Lucescu au obligaţia de a demonstra că acest meci cu Iugoslavia a fost doar o «fotografie mişcată» dintr-un serial plin de promisiuni“.
Cam aşa s-ar putea spune şi despre momentul actual al Ştiinţei: înfrângerea de la Târgu Jiu, meci în care Universitatea a evoluat ca o echipă total deconcentrată, ar trebui să rămână doar o „fotografie mişcată“
dintr-o zi de luni, 13 septembrie. 13, zi ghinionistă? A fost ziua oficială de naştere a lui Ilie Balaci - trecută sub tăcere de toată presa din Craiova (?!) - şi, din păcate, ziua care a readus tensiunea în tabăra alb-albastră. „Craiova n-a existat pe teren“ - zice un ziar de sport, „V-am mai spus că (pe Victor Piţurcă) nu-l prinde revelionul la Craiova“, scria ieri un suporter la comentariile de după partida de la Târgu Jiu. Iar preşedintele LPF, prietenul Universităţii, a aruncat o vorbă destul de răutăcioasă despre Ştiinţa, având în vedere că s-au disputat doar şapte etape din campionat: „Şi anul ăsta se vor bate tot la retrogradare...“.
Supărare mare la Craiova... „Piţi“ şi-a dus echipa, imediat după meciul de la Târgu Jiu, direct în cantonament, suporterii sunt dezamăgiţi şi nemulţumiţi. Până la un punct, toată lumea supărată are dreptate. Ştiinţa lui Piţurcă a pierdut la Târgu Jiu în faţa „lanternei roşii“ a Ligii I, aşa cum Universitatea lui Ţicleanu a cedat în faţa Brăneştiului, „lanterna roşie“ de atunci a campionatului. N-am văzut partida cu Sportul (am fost plecat în concediu în afara României), dar am înţeles că oltenii au jucat slab, dar au câştigat cu noroc. Rezultatul contează, nu impresia artistică. Am văzut însă luni seară ev