Lafarge Ciment (Romania) a devenit al doilea jucator de pe piata locala a cimentului, estimata la peste 650 de milioane de euro, care a ales sa acceseze fonduri europene, dupa Carpatcement Holding.
Grupul francez Lafarge a obtinut, prin intermediul a trei din diviziile prin care este prezent in Romania, respectiv Ciment, Agregate Betoane si Comnord, fonduri europene in valoare totala de peste 400.000 de euro, pentru formarea angajatilor.
Proiectele au fost depuse in urma cu mai bine de un an, iar implementarea acestora a demarat in iunie, iulie si august. Durata fiecarui proiect va fi de 12 luni.
Ultimul program inceput este cel al Lafarge Ciment (Romania), in valoare de circa 160.000 de euro, care isi propune constientizarea celor 650 de angajati din punctele de lucru de la Bucuresti, Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov), Targu Jiu (judetul Gorj) si Glina (judetul Ilfov) asupra riscurilor generate in procesul muncii asupra sanatatii.
Cea mai mare suma, respectiv 200.000 de euro, a fost obtinuta de Lafarge Agregate Betoane, pentru instruirea angajatilor din sediul central si din 18 puncte de lucru in privinta prevenirii riscurilor pentru sanatate si a securitatii in munca.
Lafarge Ciment (Romania) a investit anul trecut 500.000 de euro, din fonduri proprii, pentru problemele legate de securitate si sanatate in munca.
“Pentru 2010 avem planificate investitii de 2,5 milioane de euro pentru tot ceea ce inseamna protectia muncii. Investitiile in aceasta zona au crescut de la an la an”, spune Sorin Bogdan, director industrial Lafarge Ciment (Romania).
El adauga ca producatorul de ciment lucreaza la alte proiecte pentru atragerea de fonduri europene pe zona industriala, fara a oferi insa mai multe detalii.
Grupul francez activeaza pe piata de agregate si betoane prin companiile Lafarge Betoane, GHM Mi