ING Bank nu încurajează negocieri colective la aplicarea ordonanţei privind creditele angajate de populaţie atât timp cât contractele de împrumut sunt individuale şi menţionează că stă la dispoziţia tuturor clienţilor pentru discuţii individuale. Aproape 800 de clienţi ai ING Bank s-au organizat într-un grup pe yahoo întrucât spun că formula de calcul propusă de bancă este "o greşeală" şi doresc ca actele adiţionale să respecte OUG 50/2010. Banca susţine că, dacă
ING Bank nu încurajează negocieri colective la aplicarea ordonanţei privind creditele angajate de populaţie atât timp cât contractele de împrumut sunt individuale şi menţionează că stă la dispoziţia tuturor clienţilor pentru discuţii individuale.
Aproape 800 de clienţi ai ING Bank s-au organizat într-un grup pe yahoo întrucât spun că formula de calcul propusă de bancă este "o greşeală" şi doresc ca actele adiţionale să respecte OUG 50/2010.
Banca susţine că, dacă un client ar avea posibilitatea să nu fie de acord cu modificările aduse contractului prin actul adiţional, acest fapt ar conduce, în cazul modificărilor privind dobânda, spre exemplu, la menţinerea formulei de calcul prevazută în contractul de credit iniţial, ceea ce este în contradicţie cu prevederile şi scopul OUG 50/2010.
"Simpla notificare a neacceptării modificărilor actului adiţional sau contestarea acestora direct la bancă sau în faţa autorităţilor nu atrage după sine, în mod automat, suspendarea obligaţiilor contractuale, în cazul neîndeplinirii acestora existând chiar riscul încetării contractului. Există, bineinţeles, şi varianta rambursării anticipate a creditului, fără perceperea vreunui comision", se arată într-un comunicat al ING Bank România.
Banca a arătat că, începând cu 6 septembrie, actul adiţional este disponibil pentru fiecare client, iar eventualele obiecţiuni sau refuz al clientului de a-l semn