Se caută soluţii pentru crearea de noi locuri de muncă în Făgăraş. În acest sens, Camera de Comerţ şi Industrie, prin reprezentanţii săi, a obţinut fonduri europene pentru a-i instrui pe tinerii manageri din zonă, astfel încât afacerile lor să prospere. Până acum, s-au arătat interesaţi de aceste cursuri în jur de 20 de patroni.
Făgăraşul trece printr-o perioadă critică din punctul de vedere al numărului de locuri de muncă. Dacă anul trecut numărul şomerilor care îngroşau listele Agenţiei de Şomaj din Făgăraş creştea de la lună la lună, acum se întâmplă exact opusul. Mai exact, rata şomajului scade văzând cu ochii şi nu ca urmare a revigorării pieţei muncii, ci din cauza încheierii perioadei de indemnizaţie pentru tot mai mulţi şomeri făgărăşeni. Majoritatea au predat carnetul de şomaj cu strângere de inimă, mai ales că zilnic primesc acelaşi răspuns din partea AJOFM: „Nu avem niciun loc de muncă“.
Tocmai din acest motiv, reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie din Făgăraş doresc să implementeze un proiect finanţat de Uniunea Europeană prin care afaceriştii din Făgăraş vor putea urma un curs de formare profesională. Acesta va fi susţinut de şase lectori români şi doi lectori din Franţa care vor aduce experienţa lor în domeniu şi exemple de bune practici din Europa.
„Astfel de cursuri nu s-au mai organizat. Ideea ne-a venit în momentul în care am văzut că în Făgăraş nu sunt locuri de muncă şi am considerat că trebuie să-i ajutăm pe tinerii care doresc să iniţieze o afacere, să-i învăţăm ce înseamnă managementul unei firme, să dobândească unele competenţe anteprenoriale“, ne-a spus Gabriel Vâju, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie din Făgăraş.
Până acum, la cursuri s-au înscris 23 de patroni făgărăşeni. „Nu contează domeniul, trebuie să aibă doar o ideea de afacere, trebuie să aibă o firmă î