Mii de utilizatorii cad, în fiecare an, victime înşelătoriilor de pe Internet. Pentru a te feri de acestea, cei de la Panda Security au alcătuit un top al celor mai frecvente înşelatorii şi te învaţă cum să reacţionezi când eşti vizat de acestea. Laboratorul antimalware al Panda Security a întocmit un clasament al celor mai utilizate escrocherii din ultimii ani. Aceste trucuri care profită de încrederea utilizatorilor şi care sunt încă în circulaţie largă au toate acela
Mii de utilizatorii cad, în fiecare an, victime înşelătoriilor de pe Internet. Pentru a te feri de acestea, cei de la Panda Security au alcătuit un top al celor mai frecvente înşelatorii şi te învaţă cum să reacţionezi când eşti vizat de acestea.
Laboratorul antimalware al Panda Security a întocmit un clasament al celor mai utilizate escrocherii din ultimii ani. Aceste trucuri care profită de încrederea utilizatorilor şi care sunt încă în circulaţie largă au toate acelaşi obiectiv: de a frauda utilizatorii cu sume variind între 500 şi câteva mii de dolari.
De regulă, aceste escrocherii urmează acelaşi şablon: contactul iniţial se face prin e-mail sau prin intermediul reţelelor sociale. Potenţială victimă este rugată să răspundă, prin e-mail, telefon, fax etc. Odată ce această momeală iniţială a prins, infractorii vor încercă să câştige încrederea victimei, în cele din urmă solicitând o sumă de bani sub un pretext sau altul.
"Mulţi dintre numeroşii utilizatori care sunt păgubiţi şi îşi pierd banii sunt reticenţi în a raporta aceste infracţiuni. Şi dacă în trecut banii furaţi erau greu de recuperat, în prezent este şi mai greu deoarece urmele infractorilor sunt adesea pierdute pe Web. Cea mai bună aparare este de a învăţa cum să identificăm aceste înşelatorii, pentru a nu pica în cursa", a declarat Luis Corrons, Director Tehnic al Panda Security.
Clasamentul celor